Des de l'Institut Carles Vallbona volem afavorir el procés d'orientació de tots els nois i noies, a través d'informacions i enllaços a recursos interessants i útils.

Bona sort en el vostre procés de decisió!!

TESTS PSICOTÈCNICS

Enllaços a diferents webs:

 - Hacertest.com: En aquesta web podràs trobar nombrosos exemples de test psicotècnics, de personalitat i per avaluar el cocient intel·lectual.

 - Psicotecnicostest: Web especialitzada en test psicotècnics on hi podràs trobar exemples de diverses especialitats com: el raonament verbal, memòria visual o capacitat de comprensió de textos. Podràs posat-te a prova i accedir a les solucions.

 - Guía de tests psicotècnics: Secció dedicada a explicar detalladament qué són els tests psicotècnics, diferents tipus, així com per quins llocs de treball s'utilitzen.

 - La prova de selecció: Enllaç del Servei d'Ocupació de Catalunya on trobaràs informació sobre les diferents tipus de proves de selecció.

 - Psicoactiva. Psicología y ocio inteligente: Portal dedicat a la psicologia. En el seu apartat "tests" trobaràs diferents qüestionaris i psicotècnics que et permetran, tant aprofundir en el teu procés d'autoconeixement, com preparar-te per les proves que pots trobar-te a un procés de selecció.

 - Psicotest: La web de les proves psicotècniques. Trobaràs els resultats de aquelles proves psicotècniques més comuns.

 - Pruebas grafológicas, la escritura en la selección de personal: Article que aporta informació sobre l'anàlisi que fan les empreses de selecció sobre la forma d'escriure de les persones, utilitzant la grafologia com una eina per aportar dades fiables sobre les características personals.

 - Las dinámicas de grupo en los procesos de selección: A més del contacte personal a través de l'entrevista, els departaments de recursos humans solen recórrer a la realització de proves grupals que permeten discernir els aspirants més adequats per cobrir un lloc de treball, en funció de les seves respostes i comportaments. Les dinàmiques de grup són les proves més conegudes i més utilitzades per les empreses en els seus processos de selecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada